Yurt Binası Projesi

Çayeli Belediyesine ait, vaktiyle Çayelili büyüklerimizin Çayeli Derneği çatısı altında, İstanbul’ da yaşayan hemşehrilerimizin katkılarıyla Vatan Caddesinde yaptırdığı Yurt Binası depremden zarar gördüğünden yıkılarak Çayeli Vakfı tarafından günümüz modern koşullarına göre yeniden inşa edilmiştir. Çayeli Belediyesi, binanın intifa hakkını, elde edilecek gelirin sadece ihtiyaç sahibi gençlerin eğitimine destek amaçlı sarfedilmesi kaydıyla 25 yıllığına Çayeli Vakfına vermiştir. Bu konuda Vakıf ve Belediye arasında bir sözleşme aktedilmiştir. Çayeli Vakfı Yönetim Kurulu, 15 Eylül 2010 itibarı ile resmi işlemleri tamamlamış, inşaata başlamış ve ortalama 1.800.000 TL bütçeyle 2013 yılında inşaat tamamlanarak kız öğrenci yurduna kiraya verilmiştir.Yurt Binası gelirlerinin tamamı kiraya verildiği tarihten itibaren ihtiyaç sahibi Çayelili üniversite öğrencilerine burs ödemesi olarak aktarılmaya başlanmıştır. (Galeriden inşaat aşamaları ve planlara ulaşabilirsiniz). Yurt Binası'nın yeniden inşa edilmesinde dönemin Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever hemşehrilerimize buradan şükranlarımızı arz ediyoruz. Saygılarımızla, Çayeli Vakfı Yönetim Kurulu